Hengitystuki ry

Älystä apua

Vuosikokouksessamme kesäkuussa saimme kuulla älykotien mahdollisuuksista. Henkka Lindeman kertoi kaikenlaisista elämää helpottavista ratkaisuista, joita kodin automaatio eli älykodit antavat. Näet koko esityksen alta.

Älykotien perusosa ovat erilaiset sensorit, jotka kertovat tilanteen muuttuneen. Sensorit mittaavat esimerkiksi lämpötilaa tai liikettä. Liiketunnistin esimerkiksi sammuttaa automaattisesti valot, kun liikettä ei ole.

Nykyiset älykotien ratkaisut ovat suurelta osin langattomia, eli johtoja ei välttämättä tarvitse vetää jokaisen laitteen välillä. Laitteet ovat myös ohjattavissa langattomasti painikkeiden tai jopa kännykän kautta. Henkka sanoo älykodin olevan kuitenkin suurelta osin automatisoitu. Mitä vähemmän napin painalluksia sen parempi.

Älyn tuominen kotiin ei ole enää kallista. Yksinkertaisia seinäpistokkeeseen liitettäviä järjestelmiä löytyy muutamalla kympillä monesta liikkeestä. Ammattilaisen toteuttama järjestelmä voi olla kattavamapi ja varmempi toiminnaltaan.

Mikäli asia kiinnostaa enemmän, Henkka osaa neuvoa lisää. Yhteystiedot löydät videon lopusta ja yhdistykseltä kysymällä.

Kommentit

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content