Hengitystuki ry

Lausunnot:

Hengitystuki ry lausui vammaispalvelulakiesityksestä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa

Yhdistyksemme oli tiistaina 15.11.2022 eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kuultavana esitetystä uudesta vammaispalvelulaista. Asiantuntijapuheenvuoromme piti puheenjohtaja Jukka Sariola, minkä lisäksi valiokunnalle toimitettiin kirjallinen lausunto.

Yhdistyksemme totesi, että lakiesityksen on tärkeä saada eduskunnan hyväksyntä.

Hengityshalvausstatuksen omaajia koskevan muutoksen osalta on olennaista, että palvelut säilyvät kotona. Ylläpitokorvauksen portaittaisen poistumisen myötä kasvavan maksurasituksen keventämiseen olisi löydettävä keinoja. Lausunnossa teimme ehdotuksia keinoista.

Myös lakiesityksen henkilökohtaisen avun kirjauksiin tarvitaan täsmennystä, jotta hengityshalvausstatuksen omaajien tarpeet tulevat riittävästi huomioiduiksi.

Yhdistyksemme nosti lausunnossaan esiin myös sen, että valitustien pitää nykyisten hengityshalvausstatuksen omaajien osalta olla erityisen nopea, ettei se uhkaa henkeä.

Voit tutustua koko lausuntoon alla

Hengitystuki-ry-Lausunto-vammaispalvelulakiesityksesta-HE191-sosiaali-ja-terveysvaliokunnalle

Lisää lausuntoja:

Kansanedustajille lähti kannanotto

Yhdistyksemme on lähettänyt eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmälle VAMYTille kannanoton hengityshalvauspotilaiden palvelujen siirtymisestä vammaispalvelulakiesityksessä. Kannanoton ovat allekirjoittaneet kanssamme myös Heta-liitto, Lihastautiliitto, Kynnys ry, Polioliitto sekä Selkäydinvammaiset Akson

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content