Ajankohtaisia uutisia:

Konehengittäjä ja assistentti – kirja hengityslaitteen käyttäjän elämästä

Päivälehden museossa riitti tiistaina vilskettä, kun siellä vietettiin kirjan julkistamistilaisuutta. Yhdistyksemme puheenjohtajan Jukka Sariolan neljäs kirja ”Konehengittäjä ja assistentti” näki päivänvalon. Monen vuoden työ antoikin aihetta juhlaan perheen, ystävien ja Jukan laajan verkoston kanssa.

Jukan verkkosivuilla ”Konehengittäjä ja assistentti” -kirjaa kuvaillaan näin

”Kirja on romaanin muotoon puettu kuvaus elämästäni yhdeksän kuukauden ajalta. Toinen päähenkilö on fiktiivinen toimittaja Sakarias Nousiainen, tuttavallisemmin Saku. Hän haluaa artikkelisarjaa varten tutustua vaikeavammaisen ihmisen elämään. Onko se vain pintaraapaisua tavallisen elämästä?”

Tilaisuuden alussa Jukkaa haastatteli hänen hyvä ystävänsä Kati Kalliomäki. Kouluaikojen muistelon lisäksi kuultiin tarinaa kirjan syntymisestä. Yhdessä vaiheessa koronaepidemian sulkiessa yhteiskunnan kirjan kirjoittaminen melkein jäi kesken, kunnes Jukka keksi hyödyntää korona-ajan kokemuksia kirjassaan. Sitä kautta hän sai uusia ajatuksia ja pääsi tekemään filosofistakin pohdintaa potilaan, auttamisen kohteen ja itsenäisen toimijan asemasta.

Kirjan tekstejä ja ajatuksia Jukka on peilannut ystäviensä kanssa. Lähes kaikki tarinat ovat kuulemma tosia, nimiä ja yksityiskohtia on vain muutettu.

Jukan veli Ilkka Sariola oli myös paikalla julkistamistilaisuudessa. Hän kertoi osuudessaan, miten veljesten yhteistyö toimii ja millaista on toimia avustajana.

Lopuksi nostettiin malja kirjalle ja kirjailijalle!

Itse kirja on osin fiktiivinen kuvaus Jukka Sariolan elämästä yhdeksän kuukauden ajalta. Hän käy keskustelua avustajana työskentelevän toimittajan kanssa ja pohtii vaikeavammaisten ja avustajien yhteiseloa.

Jukka Sariolan sivuilla https://www.jukkasariola.info/kirjat/konehengittaja/#hankinta on ohjeet, kuinka ”Konehengittäjä ja assistentti” saa hankittua.

Hengitystuki ry:n jäsenet voivat kysellä kirjaa jäsenhintaan sekä paperisena että digitaalisessa muodossa Liisa Rautaselta 0500 974794.

Kuvia julkistamistilaisuudesta

Klikkaamalla saat kuvan isommaksi

Lisää uutisia:

Toimisto hiljenee kesäksi

On aika ladata akkuja työntäyteisen kevään jälkeen. Toimistomme on siis kiinni 22.6.-6.8. Kiireellisissä asioissa voit olla koko kesän yhteydessä toiminnanjohtaja Liisa Rautaseen liisa.rautanen@hengitystuki.fi tai 0500

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content