Leikkaukseen varautuminen 

Elämää ylläpitävän hengityslaitteen kanssa voi joskus päätyä erilaisiin leikkausta ja nukutusta edellyttäviin tilanteisiin. Niissä hengityslaitteen käyttö pitää aina huomioida erikseen. Perussairaus tai vamma, sekä muu terveydentila voivat edellyttää vielä lisää erityisjärjestelyjä.

Tällä sivulla on lueteltu asioita, joita hengitystuen käyttäjän kannattaa pohtia ennalta tiedossa olevaan leikkaukseen valmistauduttaessa.

Vaikka hengityslaite olisi vain osan aikaa käytössä, tai hengitysvaje ei sitä vielä edellytä, on tällä sivulla paljon hyödyllistä tietoa.

Klikkaa otsikot auki ja lue lisää!

Lista pyrkii olemaan kattava, mutta aina on jotain, mitä emme ole ajatelleet. Voit lähettää meille palautetta listasta täältä.

Tulostettava muistilista on tulossa.

Lisää luettavaa

Hengityslaite ja sähkökatko

Sähkökatkoihin varautuminen on kaikille tärkeää, mutta elämää ylläpitävän hengitystuen käyttäjille se on olennaista. Hengityslaite ja imulaite eivät toimi ilman sähkävirtaa. Suorastaan välttämätöntä sähkökatkojen ennakointi on,

Lue lisää »

Leikkaukseen varautuminen 

Elämää ylläpitävän hengityslaitteen kanssa voi joskus päätyä erilaisiin leikkausta ja nukutusta edellyttäviin tilanteisiin. Niissä hengityslaitteen käyttö pitää aina huomioida erikseen. Perussairaus tai vamma, sekä muu

Lue lisää »

Lisää tietoa:

Etsitkö tietoa tai tukea elämästä uniapnean kanssa? Löydät sitä Suomen Uniapneayhdistyksen tai Hengitysliiton kautta

Skip to content