Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain uudistus ei ehdi voimaan vuodenvaihteessa

Kaksi ruskeaa lakikirjaa ja puheenjohtajan nuija

16.12.2022

Pitkään ja hartaasti odotetun vammaispalvelulain uudistus on edelleen eduskunnan käsittelyssä. Vaikka perustuslakivaliokunnassa käsittely on edennyt muutaman viime viikon kuluessa, ei valiokunnan lausunto ole vielä valmis eikä sosiaali- ja terveysvaliokunta siten ole päässyt jatkamaan omaa työskentelyään lakiesityksen kanssa.

Sen sijaan eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen laiksi kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain muuttamisesta HE 312/2022, jolla mahdollistettiin kehitysvammalain palvelujen jatkuminen sote-uudistuksen yhteydessä, kun vammaispalvelulakiuudistus ei ehtinyt voimaan ja hyvinvointialueet aloittavat.

Hengityshalvausstatuksen omaajille vammaispalvelulain viivästyminen merkitsee sitä, että nykyiset palvelut jatkuvat entisellään.

Eduskunnan kevätistuntokausi on muutaman kuukauden mittainen. Jää nähtäväksi, ennättääkö vammaispalvelulakiuudistuksen käsittely valmiiksi sen aikana. Mitään tietoa lakiesityksen kohtalosta ei valitettavasti vielä ole saatavilla. Yhdistyksemme seuraa jatkuvasti tilannetta ja uutisoi asian käänteistä.

Lisää uutisia:

Etäjuttutuokio 11.1. klo 16-17.30

EtäjVapaamuotoiset etäjuttutuokiot jatkuvat tammikuussa! Torstaina 11.1. keräännymme taas Teams-yhteydellä keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Jaetaan hyviä juttuja siitä, miten voi valvoa etujaan. Ja jutellaan muutenkin sen mukaan,

Lue lisää »

Presidentinvaalit 2024 ja kotiäänestys

Kotona voi äänestää ennakkoon, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksessä

Lue lisää »

Pyydä tietoihisi riskimerkintää

Jos käytät elämää ylläpitävää hengityslaitetta, on kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten tärkeä ymmärtää miten toimia kanssasi päivystys- ja akuuttitilanteissa varsinkin silloin, jos et itse pysty kertomaan tilanteestasi.

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content