Hengitystuki ry

Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain uudistus ei ehdi voimaan vuodenvaihteessa

Kaksi ruskeaa lakikirjaa ja puheenjohtajan nuija

16.12.2022

Pitkään ja hartaasti odotetun vammaispalvelulain uudistus on edelleen eduskunnan käsittelyssä. Vaikka perustuslakivaliokunnassa käsittely on edennyt muutaman viime viikon kuluessa, ei valiokunnan lausunto ole vielä valmis eikä sosiaali- ja terveysvaliokunta siten ole päässyt jatkamaan omaa työskentelyään lakiesityksen kanssa.

Sen sijaan eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen laiksi kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain muuttamisesta HE 312/2022, jolla mahdollistettiin kehitysvammalain palvelujen jatkuminen sote-uudistuksen yhteydessä, kun vammaispalvelulakiuudistus ei ehtinyt voimaan ja hyvinvointialueet aloittavat.

Hengityshalvausstatuksen omaajille vammaispalvelulain viivästyminen merkitsee sitä, että nykyiset palvelut jatkuvat entisellään.

Eduskunnan kevätistuntokausi on muutaman kuukauden mittainen. Jää nähtäväksi, ennättääkö vammaispalvelulakiuudistuksen käsittely valmiiksi sen aikana. Mitään tietoa lakiesityksen kohtalosta ei valitettavasti vielä ole saatavilla. Yhdistyksemme seuraa jatkuvasti tilannetta ja uutisoi asian käänteistä.

Lisää uutisia:

Laita oma nimesi näkyville yhdistyksen WhatsApp-ryhmiin

Yhdistyksen Whatsapp-ryhmät ovat toiminnassa! Ryhmiä on kaksi erilaista – yksi vertaistuelle ja keskinäiselle jutustelulle sekä toinen ryhmä yhdistyksen tiedotukseen. Löydät ryhmiin liittymiseen ohjeet tästä linkistä: https://hengitystuki.fi/whatsapp-ryhmissa-vertaistukea-ja-tiedotusta/

Lue lisää »

WhatsApp on hyvä paikka keskustelulle

Kaipaatko vertaistukea? Yhdistys on avannut jäsenilleen ja heidän läheisilleen keskustelupaikan WhatsAppissa. Siellä voi keskustella kaikesta mieltä painavasta, vuorokaudenajasta riippumatta. Voit pyytää liittymistä laittamalla sähköpostia anna.valta@hengitystuki.fi.

Lue lisää »

Vammaiskortti -tietoiskut keväällä 2024

Nyt kun hengityshalvauspäätöskin oikeuttaa vammaiskortin A-merkintään, kannattaa korttiin tutustua tarkemmin. Alla olevista tapahtumista saat kattavasti tietoa aiheesta! Keväällä 2024 järjestetään kaksi tietoiskua. Tietoiskuissa saat tietoa

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content