Vertaistuki ja -tieto auttaa uudessa tilanteessa

Kun tiedät, että sinulle suunnitellaan trakeostomiaa ja ympärivuorokautista elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttöä, tai olet yllättäen joutunut invasiivisen eli trakeostomian kautta toimivan hengityslaitteen käyttäjäksi, pyydä ja vaadi sairaalalta yhteys kokemusasiantuntijaan. Voit myös itse olla yhteydessä suoraan yhdistykseemme tavoittaaksesi invasiivisen hengityslaitteen käyttäjiä. Näin saat vertaistukea ja -tietoa! Yhdistyksemme pystyy järjestämään joko etäyhteyksin tai paikkakunnasta riippuen myös kasvokkain tavaten tilaisuuden, jossa voit keskustella elämää ylläpitävää hengityslaitetta trakeostomian kautta käyttävän henkilön kanssa ja kuulet, millaista on elää invasiivisen hengitystuen kanssa.

Kun tiedossasi on ennalta, että tulevaisuudessa trakeostomian kautta toteutettava invasiivinen hengitystukihoito tulee sinulle ajankohtaiseksi, kannattaa tutustua asiaan hyvissä ajoin.

Trakostomiaa ja invasiivista hengitystukihoitoa ei tarvitse pelätä. Sen kanssa voi elää monipuolista hyvää elämää ja se lisääkin sen käyttäjien mukaan elämänlaatua: riittävä hengitystukihoito kohentaa vointia eli virkistää ja auttaa jaksamaan aiempaa paremmin.

Hengityslaitepotilaat ry:n kotisivuilta löydät myös kokemustarinoita ja tietoa:

Älä jää yksin trakeostomian ja invasiivisen hengitystuen kanssa!

Muista samassa tilanteessa elävistä on paljon iloa harvinaisessa elämäntilanteessa. He ymmärtävät arkea hengityslaitteen kanssa ja heillä on paljon käytännön tietoa, jota et välttämättä löydä muualta. Kannattaakin liittyä yhdistyksemme jäseneksi. Se on elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjälle maksutonta. Jäsenenä saat tietoa, neuvontaa ja tukea ja tutustut muihin hengityslaitteen käyttäjiin.

Lisää tietoa:

Etsitkö tietoa tai tukea elämästä uniapnean kanssa? Löydät sitä Suomen Uniapneayhdistyksen tai Hengitysliiton kautta

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content