Yhdistyksen historiaa:

Yhdistyksen toimintaa

Vuosien varrella Hengityslaitepotilaat ry on tarjonnut jäsenilleen kaikenlaista toimintaa. Alkuvuosina annettiin mahdollisuus päästä autolla käymään kotona. Partio toimi aktiivisesti sairaalan hengityslaitepotilaiden osastolla. Turussa taas järjestettiin elokuvanäytöksiä ja televisiokin saatiin sairaalan osastolla jo 50-luvulla. Kotona olevien television ja radion käyttöä tuettiin auttamalla niiden lupien hankinnassa, ja Tv- ja Radiomekaanikkojenyhdistys lahjoitti hengityshalvauspotilaille laitteiden ilmaisen huollon.

60- ja 70-luvulla yhdistyksen jäsenet saivat mahdollisuuden tilata aikakausilehtiä.

Hengityslaitepotilaat-lehti esittelee, miten äänikirjeenvaihto sujuu. Kun kynä ei pysy kädessä, piti kehittää vaihtoehtoisia muotoa viestimiselle. Nauhureilla pystyi myös kuuntelemaan kirjoja.

Hengityslaitteet eli respiraattorit kiinnostivat toki yhdistyksen väkeä. Joskus uusia malleja hankittiin koekäyttöön ennen kuin sairaala suostui sellaisen hankkimaan.

Lisää historiaa

Vuosipäivä

Hengityslaitepotilaat ry:n 10-vuotispäivää juhlittiin Auroran sairaalan juhlasalissa. Paikalla oli perustamiskokouksen tapaan juhlavieraita, ja puheitakin pidettiin.

Lue lisää »

Lukemista jäsenille

Hengityslaitepotilas-lehti ilmestyi 1960-luvulla. Se esitteli hengityslaitetta käyttävien elämää, yhdistyksen toimintaa ja kertoi uudenlaisista hengityslaitteista.

Lue lisää »
Skip to content