Hengitystuki ry

Yhdistysarki ja valtuutukset

Tilitoimisto otti yhteyttä, että he tarvitsevat asioiden hoitoon uudet valtuutukset syyskuun lopussa poistuvien Katso valtuutuksien tilalle Suomi.fi palvelussa.

Ohjeissa neuvottiin, että nimenkirjoitusoikeuden omaava tunnistautuu Suomi.fi palveluun omilla tunnuksillaan ja siirtyy valtuutus osiossa Asioi yrityksen puolesta kohdasta yhdistyksen valtuutuksiin. Tein niin, mutta ei siellä ollut valittavana omaa yhdistystäni. Kirjauduin sitten Patentti- ja rekisterihallituksen sivuille tarkistamaan, että siellä on puheenjohtajatieto oikein nimenkirjoitusoikeudella. Kyllä oli. Tämä tapahtui illalla, joten en pystynyt soittamaan Suomi.fi palvelun hoitavaan Kansalaisneuvontaan.

Pari puhelua neuvontapuhelimiin

Seuraavana aamupäivänä soitto Kansalaisneuvontaan 0295000. ”Näyttää siltä, että Patentti- ja rekisterihallituksen tiedoista puuttuu jotakin. Soita yhdistysrekisterineuvontaan 029505959.” Soitto sitten sinne. Yhdistysrekisterineuvonnassa todettiin, että kyllä ”täällä kaikki tiedot on oikein mutta nimenkirjoitusluokitus on puutteellinen. Näitä puheluita on tullut useita viime aikoina.” Vastasin siihen, että ei ihme, kun asiasta ei löydy opastusta mistään. Nyt odottelen tietoa, että nimenkirjoituksen kantatieto on laitettu kohdalleen, josta se välittyy aikanaan Suomi.fi palveluun. Kantatiedon korjauspyynnön olisi luultavasti voinut tehdä myös sähköpostilla YY-Reklamaatiot@prh.fi.

Tällaista on pienen yhdistyksen puheenjohtajana toimivan aktiivin arki.

Suomi.fi palveluun yhdistyksen valtuutukset tilitoimistolle nimenkirjoitusoikeuden omaavan tunnuksilla syyskuun 2020 loppuun mennessä.

Jos Asioi yrityksen puolesta -listassa ei ole valittavana yhdistys ja nimenkirjoitusoikeudet on ilmoitettu oikein yhdistysrekisteriin, ota yhteyttä yhdistysrekisterineuvontaan puh. nro 029505959 tai sähköpostilla YY-Reklamaatiot@prh.fi, että kantatieto on rekisterissä oikein.

Kommentit

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content