Ajankohtaisia uutisia:

Lihastauti ja hengityksen tuki – Kokemustoimijan puheenvuoro 23.11. klo 18-19

Etätilaisuus hengityksen tuen eri muodoista kokijan näkökulmasta

Torstaina 23.11. klo 18-19

Monen lihastaudin seurana tulevat erilaiset hengitysvaikeudet. Heikot lihakset ja huonot selän asennot aiheuttavat hankaluuksia keuhkojen liikkeessä, josta taas seuraa hengitysvajausta ja sairastelua.

Lihastauti ja hengityksen tuki -illassa kuulemme yhden lihastautia sairastavan kokemuksia hengityksen tukemisesta mm. hengitysharjoitusten ja asentohoitojen avulla, lääkkeillä, sekä imulaitteen ja hengityslaitteen avulla. Hän on kokeillut hieman kaikenlaista elämänsä aikana ja todennut, että oikea-aikainen ja oikeanlainen tuki helpottaa elämää. Kokemustoimijan puheenvuoron jälkeen hengityksen tuki ei ole pelottava asia! Kannattaa etsiä ne juuri itselle toimivat tuen muodot.

Lihastauti ja hengityksen tuki – Kokemustoimijan puheenvuoro järjestetään etätilaisuutena, Teams-yhteyksien välityksellä.

Illan järjestävät Lihastautiliitto, Hengitystuki ry ja SMA Finland ry.

Ilmoittautumista ei tarvita. Klikkaa itsesi vain osoitteeseen https://bit.ly/lihastautijahengityksentuki

Puheenvuoron jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Tiedustelut ja kysymykset voit lähettää osoitteeseen venla.raty@hengitystuki.fi

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman ja toimivan tapahtuman periaatteita.

Lisää uutisia:

Etäjuttutuokio 11.1. klo 16-17.30

EtäjVapaamuotoiset etäjuttutuokiot jatkuvat tammikuussa! Torstaina 11.1. keräännymme taas Teams-yhteydellä keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Jaetaan hyviä juttuja siitä, miten voi valvoa etujaan. Ja jutellaan muutenkin sen mukaan,

Lue lisää »

Presidentinvaalit 2024 ja kotiäänestys

Kotona voi äänestää ennakkoon, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksessä

Lue lisää »

Pyydä tietoihisi riskimerkintää

Jos käytät elämää ylläpitävää hengityslaitetta, on kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten tärkeä ymmärtää miten toimia kanssasi päivystys- ja akuuttitilanteissa varsinkin silloin, jos et itse pysty kertomaan tilanteestasi.

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content