Hengitystuki ry

Tukea

Yhdistys tarjoaa tietoa ja vertaistukea elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille sekä heidän läheisilleen. Ota yhteys toiminnanjohtajaan tai kehittämispäällikköön saadaksesi lisätietoa. Saat lisätietoa myös alta.

NEUVONTAA

Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja neuvontaa elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille ja heidän läheisilleen arjen askarruttavissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa sekä hengityshalvausstatuksen omaajien siirtymässä uuden vammaispalvelulain piiriin.

Ota yhteyttä:

kehittämispäällikkö Ilka Haarni 045-1515448 ilka.haarni(at)hengitystuki.fi tai
toiminnanjohtaja Liisa Rautanen liisa.rautanen(at)hengitystuki.fi

Neuvonnalla ei ole erillistä puhelinaikaa vaan voit ottaa yhteyttä virka-aikana.

LAKINEUVONTAA

LAKI-NEUVONTAA

Kynnys ry antaa maksutonta juridista neuvontaa asioissa, jotka liittyvät vammaisuuteen tai sairauteen.

Aukioloajat ja yhteystiedot löydät osoitteesta https://kynnys.fi/toiminta/juridinen-neuvonta/

Heta-liiton kaikille avoin neuvontapalvelu Heta-Help opastaa henkilökohtaisten avustajien työnantaja-asioissa. Aukioloajat ja yhteydenottotavat löydät https://heta-liitto.fi/neuvontapalvelut/hetahelp/

Heta-liitto tarjoaa henkilökohtaisten avustajien työnantajina toimiville jäsenilleen lakineuvontaa. Katso tarkemmin https://heta-liitto.fi/neuvontapalvelut/jasenten-lakipalvelut/

ETÄJUTTUTUOKIOT

ETÄJUTTU-TUOKIOT

Yhdistys järjestää juttutuokioita etäyhteyksillä hengitystukea käyttäville ja heidän läheisilleen. Tarkemmat tiedot löydät juttutuokioiden omalta sivulta.

Whatsapp-ryhmät

Vertaistukea saa myös WhatsApp-ryhmässämme. Lisätiedot ja ohjeita löydät erilliseltä sivulta.

Vertaistukea elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille

Yhdistys tarjoaa vertaistukea ja kokemustietoa elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille. Ota yhteys toiminnanjohtajaan tai hallituksen jäseniin saadaksesi lisätietoa. 

Tarjoamme vertaistukea sekä kasvokkain että verkon välityksellä.

Yhdistyksen tapahtumat ja tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden tutustua muihin hengityslaitteen käyttäjiin ja jakaa vertaiskokemuksia.

Mikäli sinulle suunnitellaan invasiivista hengitystukea, katso myös https://hengitystuki.fi/vertaistuki-ja-tieto-auttaa-uudessa-tilanteessa/

Facebook-ryhmä Henkkarit​

Elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä Henkkarit on kaikille hengityslaitetta itse käyttäville tarkoitettu vertaisryhmä. Vertaisten kanssa keskustellessa saa hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, joita muuten ei välttämättä olisi tarjolla. Kohtalotoveri ymmärtää usein muita paremmin, mitä elämä hengityslaitteen kanssa on
Ryhmä on yksityinen, eli sen keskusteluja eivät näe kuin ryhmän jäsenet.

Ryhmään pääset mukaan osoitteessa https://www.facebook.com/groups/191377110601

Vertaistukea läheisille

Yhdistys tarjoaa vertaistukea ja Yhdistys tarjoaa tietoa ja vertaistukea elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille sekä heidän läheisilleen. Ota yhteys toiminnanjohtajaan tai hallituksen jäseniin saadaksesi lisätietoa. Saat lisätietoa myös alta.

Läheisten keskusteluryhmä

Läheisten keskusteluryhmä on tauolla vähäisen osallistujamäärän takia.

Läheinen, ota yhteyttä ilka.haarni@hengitystuki.fi, mikäli kaipaat vertaistukea. Voit myös kertoa toiveitasi nimettömästi alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Facebook-ryhmä läheisille

Ryhmämme Henkkareiden läheiset Facebookissa on kaikille elämää ylläpitävää hengityslaitetta käyttävien läheisille tarkoitettu vertaisryhmä. Ryhmä on yksityinen, eli sen keskusteluja eivät näe kuin ryhmän jäsenet.

Ryhmän jäsenyyttä pääset pyytämään osoitteesta https://www.facebook.com/groups/856622518872528

Skip to content