Tukea

Vertaistukea

Vertais-tukea

Yhdistys tarjoaa vertaistukea ja kokemustietoa elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille. Ota yhteys toiminnanjohtajaan tai hallituksen jäseniin saadaksesi lisätietoa. Yhdistyksen tapahtumat ja tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden tutustua muihin hengityslaitteen käyttäjiin ja jakaa vertaiskokemuksia.

Mikäli sinulle suunnitellaan invasiivista hengitystukea, katso myös https://hengitystuki.fi/vertaistuki-ja-tieto-auttaa-uudessa-tilanteessa/

Myös hengityslaitteen käyttäjäien läheisille on keskusteluryhmä. Kysy tarkemmin kehittämispäälliköltä.

NEUVOJA, TIETOA JA TUKEA

NEUVOJA, TIETOA JA TUKEA

NEUVONTA ARJEN ASIOISSA

Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja neuvontaa elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille arjen askarruttavissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa sekä hengityshalvausstatukseen suunnitteilla olevassa lainsäädäntövalmistelussa ja tulevissa palveluja koskevissa muutoksissa.

Ota yhteyttä kehittämispäällikkö Ilka Haarni 045-1515448
ilka.haarni(at)hengitystuki.fi
tai  toiminnanjohtaja Liisa Rautanen liisa.rautanen(at)hengitystuki.fi

Neuvonnalla ei ole erillistä puhelinaikaa vaan voit ottaa yhteyttä virka-aikana.

HENGITYSLAITTEEN KÄYTTÄJIEN LÄHEISTEN KESKUSTELURYHMÄ

Kokoontuu vetäjän johdolla. Ota yhteys ilka.haarni@hengityslaitepotilaat.fi päästäksesi mukaan.

ARJEN JAKSAMISEN PUHELINTUKI HENGITYSLAITETTA KÄYTTÄVILLE

On tauolla vähäisen kysynnän vuoksi. Ota yhteyttä ilka.haarni@hengityslaitepotilaat.fi, mikäli koet että tukipuhelinta tarvittaisiin jälleen yksilölliseen tilanteeseen.

LAKINEUVONTAA

Kynnys ry:n juridinen neuvonta

Kynnys ry antaa maksutonta juridista neuvontaa asioissa, jotka liittyvät vammaisuuteen tai sairauteen.

Päivystysaika ma ja to klo 9-12 ja 13-16 (Maanantain neuvonnasta vastaa väliaikaisesti Matti Koikkalainen, puh. 040 352 1604).

Välimaa Mika, lakimies
GSM 045 7731 0105
s-posti: mika.valimaa(at)kynnys.fi

Melaku Yodit, sosiaalityöntekijä
yodit (at) assistentti.info
GSM 040 940 1479

Lisäksi Assistentti.info

Terhi Toikkanen
lakimies
Keskiviikko klo 13-16
045 773 24104
 
Neuvontatilanteessa annetut neuvot perustuvat kysyjän olosuhteistaan antamiin tietoihin. Neuvonta ei laadi asiakirjoja asiakkaan puolesta, eikä edusta asiakasta mahdollisissa edunvalvonnan tilanteissa.
 

Kaikille avoin Heta-Help

Heta-liiton kaikille avoin neuvontapalvelu Heta-Help opastaa henkilökohtaisten avustajien työnantaja-asioissa. Aukioloajat ja yhteydenottotavat löydät https://heta-liitto.fi/neuvontapalvelut/hetahelp/

Heta-liiton jäsenpalvelut

Heta-liitto tarjoaa henkilökohtaisten avustajien työnantajina toimiville jäsenilleen lakineuvontaa. Katso tarkemmin https://heta-liitto.fi/neuvontapalvelut/jasenten-lakipalvelut/

Facebook-ryhmä Henkkarit

Elämää ylläpitävän hengityslaitteen käyttäjille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä ajatusten ja kokemusten vaihtoon: Tervetuloa mukaan!

Facebook-ryhmä läheisille

Ryhmämme Henkkareiden läheiset Facebookissa on kaikille elämää ylläpitävää hengityslaitetta käyttävien läheisille tarkoitettu vertaisryhmä. Tervetuloa kaikki henkkareiden vanhemmat, sisarukset ja elämänkumppanit! Kukapa ymmärtäisi läheisen mietteitä tai huolia paremmin kuin toinen vastaavassa tilanteessa oleva. Ryhmä on yksityinen.

Ryhmän jäsenyyttä pääset pyytämään osoitteesta https://www.facebook.com/groups/856622518872528

Skip to content