Hengitystuki ry

Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain voimaantulo siirtyy vuodella

Petteri Orpon hallitusohjelma toteaa, että 1.10.2023 voimaan tulevaksi aiotun uuden vammaispalvelulain voimaantuloa siirretään vuodella eteenpäin eli se tulisi voimaan 1.10.2024.

Lakia on myös aikomus muuttaa

Samalla vammaispalvelulain sisältöä avataan kiireelliselle lainvalmistelulle eli lain sisältöä ja palvelujen saamisen kriteerejä tullaan muokkaamaan. Hallitusohjelmakirjaus asiasta kuuluu seuraavasti:

”Hallitus käynnistää kiireellisesti lainvalmistelun, jonka tarkoituksena on turvata vammaisten oikeuksien toteutuminen ja palveluiden saatavuus. Priorisoidaan uuden vammaispalvelulain valmistelua lainvalmisteluprosessissa. Huomioidaan uuden vammaispalvelulain valmistelussa vammaispalvelulain 675/2023 eduskuntakäsittelyn aikana tehdyt lisäykset. Lainvalmistelun kustannusvaikutus nykytilanteeseen verrattuna saa olla 100 miljoonaa euroa vuosittaisia menoja kasvattava valtiovarainministeriön arvion mukaan.”

Tässä vaiheessa ei valitettavasti ole vielä tietoa siitä, merkitseekö lain avaaminen kiireelliselle jatkovalmistelulle jotain nykyisten hengityshalvausstatuksen omaajien tai jo vahvistetun lain määrittelemien hengityslaitteen varassa elävien henkilöiden palvelujen osalta.

Lisää uutisia:

Laita oma nimesi näkyville yhdistyksen WhatsApp-ryhmiin

Yhdistyksen Whatsapp-ryhmät ovat toiminnassa! Ryhmiä on kaksi erilaista – yksi vertaistuelle ja keskinäiselle jutustelulle sekä toinen ryhmä yhdistyksen tiedotukseen. Löydät ryhmiin liittymiseen ohjeet tästä linkistä: https://hengitystuki.fi/whatsapp-ryhmissa-vertaistukea-ja-tiedotusta/

Lue lisää »

WhatsApp on hyvä paikka keskustelulle

Kaipaatko vertaistukea? Yhdistys on avannut jäsenilleen ja heidän läheisilleen keskustelupaikan WhatsAppissa. Siellä voi keskustella kaikesta mieltä painavasta, vuorokaudenajasta riippumatta. Voit pyytää liittymistä laittamalla sähköpostia anna.valta@hengitystuki.fi.

Lue lisää »

Vammaiskortti -tietoiskut keväällä 2024

Nyt kun hengityshalvauspäätöskin oikeuttaa vammaiskortin A-merkintään, kannattaa korttiin tutustua tarkemmin. Alla olevista tapahtumista saat kattavasti tietoa aiheesta! Keväällä 2024 järjestetään kaksi tietoiskua. Tietoiskuissa saat tietoa

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content