Hengitystuki ry

Ajankohtaisia uutisia:

40 vuotta yhteistyötä hengityksen tukemisessa

Uudenmaan lihastautiyhdistys eli tuttavallisemmin Uly vietti lauantaina 10.9. 40-vuotis juhliaan. Uly on meille Hengityslaitepotilaat ry:ssä monella tapaa tärkeä järjestö. Meillä on on jäseninä paljon lihassairaita Uudenmaan alueelta, me vuokraamme yhteistä toimitilaa Ulyn kanssa, ja toiminnanjohtajamme Liisa Rautanen on Ulyn pitkäaikainen puheenjohtaja.

Uly tekee myös työtä hengitystuen hyväksi. Se luotsasi 1990-luvulla keskusteluja, joiden tuloksena aikuisten lihassairaiden hengitysarvoihin alettiin kiinnittää enemmän huomiota. Säännöllinen hengitysarvojen seuranta alkoi ensin HUS:ssa, ja levisi sitten ympäri maan.

Näissä keskusteluissa tärkeässä osassa olivat Eero Akaan-Penttilä, Irma Jousela ja Ritva Pirttimaa. Akaan-Penttilä ja Jousela saivatkin lauantaina juuri tästä hengitystuen eteen tehdystä työstä Lihastautiliiton kultaisen ansiomerkin. Pirttimaa sai erillisen tunnustuksen, koska hänellä ansiomerkki jo oli aiemmasta työstään Lihastautiliiton hengityksen asiantuntijana.

Myös Liisa Rautasta muistettiin vupsikymmenien työstä Ulyn ja muiden järjestöjen hyväksi.

Lisää uutisia:

WhatsApp on hyvä paikka keskustelulle

Kaipaatko vertaistukea? Yhdistys on avannut jäsenilleen ja heidän läheisilleen keskustelupaikan WhatsAppissa. Siellä voi keskustella kaikesta mieltä painavasta, vuorokaudenajasta riippumatta. Voit pyytää liittymistä laittamalla sähköpostia anna.valta@hengitystuki.fi.

Lue lisää »

Vammaiskortti -tietoiskut keväällä 2024

Nyt kun hengityshalvauspäätöskin oikeuttaa vammaiskortin A-merkintään, kannattaa korttiin tutustua tarkemmin. Alla olevista tapahtumista saat kattavasti tietoa aiheesta! Keväällä 2024 järjestetään kaksi tietoiskua. Tietoiskuissa saat tietoa

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content