Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain voimaantulo lykkääntyy 1.1.2025 saakka

Eduskuntatalon pylväikkö ja sinistä taivasta

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on 20.9.2023 antanut mietintönsä vammaispalvelulain voimaantulon lykkäämisestä. Valiokunta ehdottaa, että eduskunta hyväksyy lykkäämisen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voimaantulon lykkkäytyminen toteutuu ja hengityshalvausstatuksen omaajien siirtyminen vammaispalvelulain nojalla järjestettäviin palveluihin siirtyy vastaavasti.

Lisäksi valiokunta ehdottaa, että eduskunta hyväksyisi kolme lausumaa: että 1) valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin vammaispalvelulain soveltamisalan, lain ensisijaisuuden ja lain yksittäisten säännösten tarkkuuden kehittämiseksi siten, että kaikki vammaiset pääsevät tosiasiallisesti heille kuuluviin palveluihin; 2) valtioneuvosto varmistaa haavoittuvassa asemassa olevien lasten, kuten autismi- ja neurokirjoon kuuluvien lasten, palvelut, ja 3) valtioneuvosto varmistaa hyvinvointialueille riittävät resurssit vammaisten ihmisten tarpeenmukaisten palvelujen turvaamiseksi.

Valiokunnan koko mietinnön voi lukea täältä: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/StVM_2+2023.aspx

Lisää uutisia:

Etäjuttutuokio 11.1. klo 16-17.30

EtäjVapaamuotoiset etäjuttutuokiot jatkuvat tammikuussa! Torstaina 11.1. keräännymme taas Teams-yhteydellä keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Jaetaan hyviä juttuja siitä, miten voi valvoa etujaan. Ja jutellaan muutenkin sen mukaan,

Lue lisää »

Presidentinvaalit 2024 ja kotiäänestys

Kotona voi äänestää ennakkoon, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksessä

Lue lisää »

Pyydä tietoihisi riskimerkintää

Jos käytät elämää ylläpitävää hengityslaitetta, on kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten tärkeä ymmärtää miten toimia kanssasi päivystys- ja akuuttitilanteissa varsinkin silloin, jos et itse pysty kertomaan tilanteestasi.

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content