Hengitystuki ry

Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain voimaantulo lykkääntyy 1.1.2025 saakka

Eduskuntatalon pylväikkö ja sinistä taivasta

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on 20.9.2023 antanut mietintönsä vammaispalvelulain voimaantulon lykkäämisestä. Valiokunta ehdottaa, että eduskunta hyväksyy lykkäämisen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voimaantulon lykkkäytyminen toteutuu ja hengityshalvausstatuksen omaajien siirtyminen vammaispalvelulain nojalla järjestettäviin palveluihin siirtyy vastaavasti.

Lisäksi valiokunta ehdottaa, että eduskunta hyväksyisi kolme lausumaa: että 1) valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin vammaispalvelulain soveltamisalan, lain ensisijaisuuden ja lain yksittäisten säännösten tarkkuuden kehittämiseksi siten, että kaikki vammaiset pääsevät tosiasiallisesti heille kuuluviin palveluihin; 2) valtioneuvosto varmistaa haavoittuvassa asemassa olevien lasten, kuten autismi- ja neurokirjoon kuuluvien lasten, palvelut, ja 3) valtioneuvosto varmistaa hyvinvointialueille riittävät resurssit vammaisten ihmisten tarpeenmukaisten palvelujen turvaamiseksi.

Valiokunnan koko mietinnön voi lukea täältä: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/StVM_2+2023.aspx

Lisää uutisia:

Laita oma nimesi näkyville yhdistyksen WhatsApp-ryhmiin

Yhdistyksen Whatsapp-ryhmät ovat toiminnassa! Ryhmiä on kaksi erilaista – yksi vertaistuelle ja keskinäiselle jutustelulle sekä toinen ryhmä yhdistyksen tiedotukseen. Löydät ryhmiin liittymiseen ohjeet tästä linkistä: https://hengitystuki.fi/whatsapp-ryhmissa-vertaistukea-ja-tiedotusta/

Lue lisää »

WhatsApp on hyvä paikka keskustelulle

Kaipaatko vertaistukea? Yhdistys on avannut jäsenilleen ja heidän läheisilleen keskustelupaikan WhatsAppissa. Siellä voi keskustella kaikesta mieltä painavasta, vuorokaudenajasta riippumatta. Voit pyytää liittymistä laittamalla sähköpostia anna.valta@hengitystuki.fi.

Lue lisää »

Vammaiskortti -tietoiskut keväällä 2024

Nyt kun hengityshalvauspäätöskin oikeuttaa vammaiskortin A-merkintään, kannattaa korttiin tutustua tarkemmin. Alla olevista tapahtumista saat kattavasti tietoa aiheesta! Keväällä 2024 järjestetään kaksi tietoiskua. Tietoiskuissa saat tietoa

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content