Ajankohtaisia uutisia:

Vammaispalvelulain voimaantulo on siirretty

kirsikkapuita syksyn punaisessa väriloistossa ja sininen taivas
​​Eduskunta äänesti keskiviikkona 27. syyskuuta 2023 vammaispalvelulain voimaantulon siirtämisestä. Eduskunta hyväksyi lain voimaantulon lykkäämisen äänin 92-75. Uudeksi voimaantulopäiväksi on ”lykkäyslaissa” määritelty 1.1.2025. Lain on ehdittävä vielä tasavallan presidentin vahvistettavaksi tällä viikolla.

Lain voimaantulon lykkääminen merkitsee sitä, että hengityshalvausstatuksen omaajien odotus vammaispalvelulain piiriin siirtymisestä jatkuu edelleen.

Voimaantulon siirtämistä perustellaan sillä, että näin pystyttäisiin tarkentamaan lain soveltamisalaa ja arvioimaan paremmin lakiuudistuksen vaikutuksia perus- ja ihmisoikeuksiin sekä hyvinvointialueiden talouteen. Voimaantulon lykkäämisen vastustajat ovat epäilleet kyse olevan säästöistä.

Lykkäämistä koskeva lakiesitys on ollut käsiteltävänä perustuslakivaliokunnassa sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, joka piti mietinnössään lykkäämistä perusteltuna. Yhdistyksemme oli sosiaali- ja terveysvaliokunnan kuultavana ja piti lykkäämistä hengityshalvausstatuksen omaajien kannalta perusteettomana.

Linkki eduskunnan tiedotteeseen: https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Vammaispalvelulain-voimaantuloa-siirretaan.aspx

Lisää uutisia:

Etäjuttutuokio 11.1. klo 16-17.30

EtäjVapaamuotoiset etäjuttutuokiot jatkuvat tammikuussa! Torstaina 11.1. keräännymme taas Teams-yhteydellä keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Jaetaan hyviä juttuja siitä, miten voi valvoa etujaan. Ja jutellaan muutenkin sen mukaan,

Lue lisää »

Presidentinvaalit 2024 ja kotiäänestys

Kotona voi äänestää ennakkoon, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksessä

Lue lisää »

Pyydä tietoihisi riskimerkintää

Jos käytät elämää ylläpitävää hengityslaitetta, on kaikkien terveydenhuollon ammattilaisten tärkeä ymmärtää miten toimia kanssasi päivystys- ja akuuttitilanteissa varsinkin silloin, jos et itse pysty kertomaan tilanteestasi.

Lue lisää »

Tervetuloa verkkosivuillemme!

Kaipaamme hieman palautetta sivustomme sisällöstä. Toivottavasti jaksat vastata yhteen kysymykseen.

Tietoa käytetään toimintamme kehittämiseen. Kiitos!

Skip to content